Koteihin jauhokoisaa tulee kaupasta ostettujen kuiva-aineiden ja viljatuotteiden mukana.
Saastuneet viljatuotteet on hyvä tuhota, vaikka niissä ei ole merkittävää hygieenistä riskiä. Muut kuiva- aineet kannattaa myös tarkastaa. Sekä puhtaat, että uudet tilalle hankitut elintarvikkeet pitää siirtää tiiviisiin astioihin, sillä näkyvissä olevan kannan lisäksi voi muualla asunnossa olla koteloituneita yksilöitä, joihin torjuntatyö ei ole ulottunut. Myöhemmin kuoriutuva kanta ei näin pääse elintarvikkeisiin käsiksi ja uusimaan ongelmaa.
Kuiva-ainekaapit tyhjennetään kokonaan ruoka-aineista, imuroidaan ja puhdistetaan. Jos ongelma ei näin häviä, kutsu ammattilainen suorittamaan jauhokoisan hävittäminen.
Jauhokoisan torjunta tehdään hyvin samalla tavalla kuin keittiökoisan, eli intian jauhokoisan torjunta. Myrkytämme tyhjät, puhdistetut kaapit ja laatikot. Myrkytyksen jälkeen sisätiloissa on 2-5 tunnin varoaika, jolloin tiloissa ei pidä oleskella.
Vaikka jauhokoisan myrkytykseen löytyy “tee-se-itse” -ohjeita, emme suosittele sitä itse tehtäväksi. Oikeiden torjunta-aineiden valinta ja käyttö sekä annostelu vaativat osaamista. Koska käytettävät määrät ovat melko suuria, tarvitaan niiden käyttämiseen ammattimaiset suojavälineet. On myös erittäin tärkeää, että myrkkyjä ei levitetä elintarvikkeisiin.