Jauhopukin hävittäminen

Jos et pääse omatoimisesti jauhopukeista eroon, tilaa Inconse hoitamaan hävitystyö. Tarjoamme jauhopukin torjuntatyötä kotitalouksille, yrityksille ja julkiselle sektorille. Toimimme pääasiallisesti Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella, mutta tarvittaessa palvelemme koko Uudenmaan alueella.

Kuinka jauhopukkeja torjutaan

Jauhopukkeja esiintyy luonnossa ja taloon ne päätyvät useimmin rakennuksessa olevien linnunpesien kautta. Tällöin asunnosta löytyy säännöllisesti jauhopukin kuoriaisia. Toinen mahdollinen pesäpaikka jauhopukeille on pitkään säilytyksessä ollut, huonosti suojattu elintarvike, kuten esimerkiksi lemmikkien ruokasäkki.

Jauhopukit esiintyvät yleensä pienissä määrissä, jolloin yksittäisten kuoriaisten poistaminen on yksinkertaista. Jos jauhopukin toukka, eli ns. jauhomato on päässyt elintarvikkeisiin käsiksi, pitää nämä elintarvikkeet hävittää. Samalla on hyvä tarkastaa muut viljapohjaiset elintarvikkeet, että jauhopukkeja ei esiinny niissä ja samalla suojata muut elintarvikkeet tiivisiin astioihin. Jauhopukin hävittämiseen ei yleensä
tarvita myrkkyjä. Jos jauhopukkeja on runsaasti, tai niistä on vaikea hankkiutua eroon, ota meihin yhteyttä.

Jauhopukin tunnistaminen

Jauhopukki on tummanruskea tai ruskea kuoriainen, joka on n. 1,5 cm pitkä ja kapeahko. Jauhopukin tuntosarvet ovat lyhyet. Jauhopukin toukka taas on 3 cm pitkä, keltainen tai keltaruskea, sekä kova- ja kiiltäväpintainen. Suuren kokonsa ansiosta jauhopukki on helppo erottaa elintarvikkeiden joukosta. Sekä kuoriainen, että toukka molemmat syövät viljapohjaisia tuotteita. Jauhopukin saastuttamiin jauhoihin ilmestyy paakkuja ja jauhoihin tulee homeen aromi.

Tuholaisena jauhopukki on yleensä melko harmiton, mutta esim. pitkiä aikoja säilytetyssä viljassa jauhopukki voi aiheuttaa vahinkoa. Tarvittaessa kutsu Inconse apuun.

Inconsen tuholaistorjuntapalvelut

  1. Kertahävitys ja torjunta, eli ongelman toistumisen estäminen
  2. Kertahävitys, tuholaistorjunta ja määräaikainen seuranta, sekä siihen liittyvä jälkityö
  3. Sopimustyöt – jatkuvat palvelu, esim. tuholaistilanteen valvonta ja dokumentointi ravintoloihin, leipomoihin, elintarviketeollisuuteen, joissa pitää lain mukaan olla säännöllinen valvonta tuholaisista.
bug stop

Miksi meidät kannattaa valita

1.
Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme 24 h sisällä yhteydenotostasi.
2.

Henkilökohtainen palvelu. Samaa kohdetta hoitaa yksi henkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti.

3.

Ongelmat hoidetaan perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi, jos mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.

5.

Pyrimme myrkyttömyyteen ja pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Voimme käyttää lämpötelttoja, höyry- ja kuumapesua, kuivausrumpua, liima-ansoja, fyysisiä esteitä, puhdistuksia ja desinfiointeja. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä mitä tehdään ja mitä torjuntatyöllä saadaan aikaiseksi.