Kärpästen torjunta ja hävitys

Teemme kärpästen torjuntaa Helsingin ja Uudenmaan alueella. Tilaa asiantunteva tuholaistorjunta Inconselta, jolla on kokemusta alalta jo vuodesta 1995. Pitkän kokemuksen ansiosta, toimimme tehokkaasti ja tunnemme kärpästen tavat. Käytössämme ovat uudenaikaiset torjuntakeinot ja välineet.

Asiakkaitamme ovat yksityiset henkilöt, yritykset ja julkinen sektori. Palvelumme kattavat tilanteen tunnistamisen, tuholaisten hävittämisen, tilanteen seurannan, tuholaisten saapumisen ennaltaehkäisyn ja neuvonnan.

Kärpäset

Brachycera

Huonekarpanen_torjunta ja hävittäminen
Huonekärpänen (Musca domestica)
Lihakarpanen_torjunta ja hävittäminen
Lihakärpänen (Calliphora vomitoria))
Ullakkokarpanen_torjunta ja hävittäminen
Ullakkokärpänen (Pollenia rudis)
Kiiltokärpänen_torjunta ja hävittäminen
Raatokärpänen (Calliphoridae)
Banaanikarpanen_torjunta ja hävittäminen
Banaanikärpänen (Drosophila melanogaster)
huonekärpäsen toukka_torjunta ja hävittäminen
Huonekärpäsen toukka

Kärpäset

Brachycera

Maailmalla on yli 100 000 kärpäslajia, Suomestakin niitä löytyy yli 4 200 lajia. Kärpäsillä on yksi siipipari ja ne ovat erittäin hyvin lentäviä. Suuret verkkosilmät peittävät lähes koko pään.

Yleisimpiä sisätiloissa tavattavia kärpäsiä Suomessa ovat huonekärpänen (yleisin), raatokärpänen (vihertävä), lihakärpänen (sinertävä), ullakkokärpänen ja banaanikärpänen.

Kärpäset lisääntyvät hyvissä olosuhteissa erittäin nopeasti. Kärpäsnaaras munii elämänsä aikana jopa 500 munaa. Munat kuoriutuvat hyvissä olosuhteissa jopa päivässä. Toukat ovat vaaleita ja matomaisia. Naaras on sukukypsä jopa 1,5 päivässä. 

Tavallinen huonekärpänen voi levittää  salmonellaa sekä koli- ja helikobakteereita. Pilaantuvan ruoan ja raatojen luona viihtyvät kärpäset kantavat paljon bakteereita ja jaloissaan ja siivissään, jolloin jättävät niiden kautta mikrobeja jokaiseen laskeutumispaikkaansa (vaikkapa ruokalautaselle).

Tuholaisena kärpäset ovat lähinnä ravintoloissa, suurkeittiöissa ja elintarvikealan yrityksissä.

Kutsu ammattilainen apuun!

Huonekarpanen_torjunta ja hävittäminen
Huonekärpänen (Musca domestica)
Lihakarpanen_torjunta ja hävittäminen
Lihakärpänen (Calliphora vomitoria))
Banaanikarpanen_torjunta ja hävittäminen
Banaanikärpänen (Drosophila melanogaster)
Ullakkokarpanen_torjunta ja hävittäminen
Ullakkokärpänen (Pollenia rudis)
Kiiltokärpänen_torjunta ja hävittäminen
Raatokärpänen (Calliphoridae)
huonekärpäsen toukka_torjunta ja hävittäminen
Huonekärpäsen toukka

Kärpästen torjunta ja hävittäminen

Tehdään suursiivous poistamalla orgaaninen jäte, joka on kasvualusta kärpästen toukille. Lisäksi voidaan käyttää valoansoja, jotka pyydystävät lentäviä hyönteisiä. Mikäli tilanne on päässyt pahaksi ja torjuntapaikan tilat sen sallivat, sumutetaan nämä tilat ammattilaisten käyttämillä laitteilla. 

Ennaltaehkäisy

Paras tapa on pitää paikat jatkuvasti siisteinä, niin ettei orgaaninen jäte pääse kertymään. Viemärikaivot kannattaa puhdistää säännöllisesti; kesä-aikana viikottain, muuten noin kerran kuussa.

Letkut, johdot ja putket, jotka ovat lattialla, tulisi asentaa joko takaseinään tai kalusteiden pohjiin, niin että lattia on mahdollisimman vapaa ja helppo siivota.

Yritykset voivat tilata Inconselta säännöllisiä tarkistuskäyntejä. Näin voidaan estää ongelmatilanteiden syntyä ja ylläpitää hyvää imagoa.


Tapamme toimia

1.

INSPECT

Tulemme mielellämme paikan päälle sekä tutkimme ongelman laadun ja laajuuden.

2.

CONTROL

Otamme tilanteen hallintaan ja korjaamme ongelman aiheuttajan, emme ainoastaan sen seurauksia.

3.

SERVICE

Palvelumme tavoite on löytää kestävä ratkaisu ennaltaehkäisemällä jatko-ongelmat.

Tuholaistorjuntamme vahvuudet

1.

Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme arkipäivinä 24 h sisällä yhteydenotostasi.

2.

Henkilökohtainen palvelu. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti.

3.

Ongelmat hoidetaan perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi, jos mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma ei toistuisi

5.

Pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Hyviä apukeinoja ovat mm. lämpöteltat, höyry- ja kuumapesu, kuivausrumpu, höyrysilitysrauta, liima-ansat, fyysiset esteet, puhdistukset ja desinfioinnit. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä mitä tehdään ja mitä torjuntatyö edistyy.

logo Inconse on luotettava kumppani