Keittiökoisan torjunta ja hävitys

Tilaa keittiökoisan torjunta Inconselta. Keittiökoisaa voi torjua kotikonstein, mutta jos et halua hoitaa torjuntatyötä itse, tai se ei onnistu, tilaa ammattilainen apuun. Toimimme pääasiassa pääkaupunkiseudun alueella, mutta palvelumme ulottuu koko Uudenmaan alueelle.

Asiakkaitamme ovat sekä yritykset, kuluttajat kuin julkinen sektori. Alalla olemme toimineet jo vuodesta 1998 ja käytössämme ovat alan moderneimmat menetelmät. Pyrimme välttämään torjunta-aineiden ja myrkkyjen käyttöä, paitsi silloin, jos ne ovat välttämättömiä onnistuneen torjuntatuloksen aikaan saamiseksi. Keittiökoisan ollessa kyseessä, myrkkyä on käytettävä.

Keittiökoisa / intian jauhokoisa

Plodia interpunctella

Keittiökoisa
Keittiökoisa
Keittiökoisan toukka
Keittiökoisan toukka

Keittiökoisa / intian jauhokoisa

Plodia interpunctella

Keittiökoisan aikuinen muoto, eli perhonen on noin 1-2cm mittainen, harmaan ja ruskean sävyinen. Vahingon aiheuttava toukka on 1,5 cm mittainen. Keittiökoisan siivet ovat tyvestä harmaat ja niiden kärkiosa punertavan ruskea. Toukka on vaalean keltainen ja sen pää on tummanruskea.

Keittiökoisaa kutsutaan myös nimellä intianjauhokoisa, mutta kyseessä on siis eri hyönteinen kuin tavallinen jauhokoisa.

Keittiökoisan toukat syövät pähkinöitä, viljaa, jauhoja ja kuivattuja hedelmiä, joten ne löytävät tiensä kotiin kaupasta tulleiden elintarvikkeiden mukana.

Ruokailun yhteydessä toukka erittää pähkinöihin, viljaan ja kuivattuihin hedelmiin seittiä, joka onkin selkeä merkki keittiökoisasta. Myös niiden ulosteet kerääntyvät elintervikkeisiin, joten saastuneet tuotteet maistuvat kitkeriltä ja karvailta.

Täysikasvuinen toukka voi vaeltaa hyvinkin kauas lähtöpisteestään. Se voi koteloitua esim. katonrajaan, johonkin koloon, rakoseen tai esim. taulun taakse.

Vaikka keittiökoisa kestää hetkellisesti hyvin kylmyyttä, ei se selviä talven yli kylmillään olevissa varastoissa.

Keittiökoisan aikuinen muoto, eli perhonen on noin 1-2cm mittainen, harmaan ja ruskean sävyinen. Vahingon aiheuttava toukka on 1,5 cm mittainen. Keittiökoisan siivet ovat tyvestä harmaat ja niiden kärkiosa punertavan ruskea. Toukka on vaalean keltainen ja sen pää on tummanruskea.

Keittiökoisaa kutsutaan myös nimellä intianjauhokoisa, mutta kyseessä on siis eri hyönteinen kuin tavallinen jauhokoisa.

Keittiökoisan toukat syövät pähkinöitä, viljaa, jauhoja ja kuivattuja hedelmiä, joten ne löytävät tiensä kotiin kaupasta tulleiden elintarvikkeiden mukana.

Ruokailun yhteydessä toukka erittää pähkinöihin, viljaan ja kuivattuihin hedelmiin seittiä, joka onkin selkeä merkki keittiökoisasta. Myös niiden ulosteet kerääntyvät elintarvikkeisiin, joten saastuneet tuotteet maistuvat kitkeriltä ja karvailta.

Täysikasvuinen toukka voi vaeltaa hyvinkin kauas lähtöpisteestään. Se voi koteloitua esim. katonrajaan, johonkin koloon, rakoseen tai esim. taulun taakse.

Vaikka keittiökoisa kestää hetkellisesti hyvin kylmyyttä, ei se selviä talven yli kylmillään olevissa varastoissa.

Keittiökoisa
Keittiökoisa
Keittiökoisan toukka
Keittiökoisan toukka

Keittiökoisan toukat syövät pähkinöitä, viljaa, jauhoja ja kuivattuja hedelmiä, joten ne löytävät tiensä kotiin kaupasta tulleiden elintarvikkeiden mukana.

Ruokailun yhteydessä toukka erittää pähkinöihin, viljaan ja kuivattuihin hedelmiin seittiä, joka onkin selkeä merkki keittiökoisasta. Sinne myös niiden ulosteet kerääntyvät, joten saastuneet elintarvikkeet maistuvat kitkeriltä ja karvailta.

Täysikasvuinen toukka voi vaeltaa hyvinkin kauas lähtöpisteestään. Se voi koteloitua esim. katonrajaan, johonkin koloon, rakoseen tai esim. taulun taakse.

Vaikka keittiökoisa kestää hetkellisesti hyvin kylmyyttä, ei se selviä talven yli kylmillään olevissa varastoissa.

Keittiökoisan torjunta ja hävittäminen

Saastuneet elintarvikkeet pitää tuhota, sillä toukat ovat myös ulostaneet niihin. Muut kuiva-aineet pitää tarkastaa. Sekä puhtaat, että uudet tilalle hankitut elintarvikkeet pitää siirtää tiiviisiin astioihin, sillä näkyvissä olevan kannan lisäksi voi muualla asunnossa olla koteloituneita yksilöitä, joihin torjuntatyö ei ole ulottunut. Myöhemmin kuoriutuva kanta ei näin pääse elintarvikkeisiin käsiksi ja uusimaan ongelmaa.

Ruokakaapit tyhjennetään kokonaan ruoka-aineista, imuroidaan ja puhdistetaan. Torjuntaa voi yrittää kotikonstein, mutta suosittelemme ottamaan yhteyttä meihin.

Keittiökoisan torjunta tehdään hyvin samalla tavalla kuin jauhokoisan torjunta. Myrkytämme tyhjät, puhdistetut kaapit ja laatikot. Myrkytyksen jälkeen sisätiloissa on 2-5 tunnin varoaika, jolloin tiloissa ei pidä oleskella. 

Vaikka keittiökoisan myrkytykseen löytyy tee-se-itse ohjeita, emme suosittele sitä itse tehtäväksi. Oikeiden torjunta-aineiden valinta ja käyttö, sekä annostelu vaativat osaamista. Koska käytettävät määrät ovat melko suuria, tarvitaan niiden käyttämiseen ammattimaiset suojavälineet. On myös erittäin tärkeää, että myrkkyjä ei levitetä elintarvikkeisiin.

Inconsen tuholaistorjuntapalvelut

  1. Kertahävitys ja torjunta.
  2. Tuholaistorjunta ja määräaikainen seuranta, sekä siihen liittyvä jälkityö
  3. Sopimustyöt – jatkuvat palvelu, esim. tuholaistilanteen valvonta ja dokumentointi ravintoloihin, leipomoihin, elintarviketeollisuuteen, joissa pitää lain mukaan olla säännöllinen valvonta tuholaisista.
bug stop


Tapamme toimia

1.

INSPECT

Tulemme mielellämme paikan päälle sekä tutkimme ongelman laadun ja laajuuden.

2.

CONTROL

Otamme tilanteen hallintaan ja korjaamme ongelman aiheuttajan, emme ainoastaan sen seurauksia.

3.

SERVICE

Palvelumme tavoite on löytää kestävä ratkaisu ennaltaehkäisemällä jatko-ongelmat.

Miksi meidät kannattaa valita

1.

Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme arkipäivinä 24 h sisällä yhteydenotostasi.

2.

Henkilökohtainen palvelu. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti.

3.

Ongelmat hoidetaan perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi, jos mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.

5.

Pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Hyviä apukeinoja ovat mm. lämpöteltat, höyry- ja kuumapesu, kuivausrumpu, höyrysilitysrauta, liima-ansat, fyysiset esteet, puhdistukset ja desinfioinnit. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä mitä tehdään ja miten torjuntatyö edistyy.