Luteiden torjunta ja hävitys

Tilaa Inconse hävittämään luteet kiinteistöstäsi. Suosittelemme kääntymistä heti ammattilaisen puoleen. Torjumme luteet tehokkaasti. Meillä on mahdollisuus käyttää ludekoiria apuna ongelman kartoitusvaiheessa. Toimimme pääosin Helsinki-Espoo-Vantaa alueella, mutta tarjoamme palveluamme koko Uudenmaan alueelle.

Meiltä saat kertaluonteiset torjuntatyöt, määräaikaiset seurantapalvelut ja tuholaistilanteen valvontaan, sekä dokumentointiin liittyvät jatkuvat tuholaistorjuntapalvelut.

Asiakkaitamme ovat niin yksityiset henkilöt, julkinen sektori kuin yritykset. Olemme toimineet alalla jo vuodesta 1995 ja monipuolisen kokemuksemme ansiosta, löydämme tuholaisongelmiin ripeästi toimivan ratkaisun.

Lude eli lutikka

Cimex lectularius

lude inconse_torjunta ja hävittäminen
Lude eli lutikka


Luteen elinkaari

Luteen Elinkaari_torjunta ja hävittäminen

Lude eli lutikka

Cimex lectularius

Lude on hyvin pieni hyönteinen (=syöpäläinen), jolla on kuusi kasvuastetta. Aikuinen lude on n. 5-8 mm pitkä. Luteen takaruumis on litteä ja pyöreä, sekä selvästi etuosaa suurempi. Väritys voi vaihdella läpikuultavan vaaleasta ruskeaan, joka onkin luteen yleisin väri.

Lude viihtyy kuivassa ja lämpimässä elinympäristössä. Paras lämpötila lajin kehitykselle on 20-25 C, joten normaali huonelämpötila on sille erittäin optimaalinen.

Lude elää 8-15 kuukautta ja naaras munii elämänsä aikana 200-500 vaalean läpikuultavaa munaa samoihin paikkoihin, joissa se “piileskelee” päiväsaikaan. Munista kuoriutuu parin viikon kuluessa aikuisia muistuttavia nymfejä. Kehittyminen aikuiseksi vie 1-2 kuukautta ravinnon saannista riippuen. 

Ludeongelman tunnistaminen

Luteet tulevat asuntoon usein matkatavaroiden mukana. Matkalaukut on järkevää tarkistuttaa  ludekoiralla (hinta 225 €) ennen kotiin viemistä. Matkalaukut saa myös helposti lämpökäsiteltyä Inconsen toimipisteessä (hinta 225 €). Mikäli tehdään molemmat on hinta 337,50 € . kaikki hinnat sis. alv 24 %.

Lude voi levitä rakennuksessa putkikanavia huoneesta toiseen ja esim. kerrostaloasunnossa asunnosta toiseen.

Luteiden ilmaantuminen havaitaan usein siitä, että iholle ilmestyy yön aikana luteiden jättämiä puremajälkiä. Lude ja sen eri kehitysvaiheet imevät öisin ihmisisistä verta. Puremakohtaan saattaa jäädä pieni jälki, kutinaa tai paukamia. Kaikille puremajälkiä ei ilmaannu.

Päiväsaikaan luteet piileskelevät huonekalujen ja asunnon rakenteissa. Koska itse hyönteistä harvemmin pääsee näkemään, kannattaa tarkastaa sängyn reunojen alapinta. Jos pohjasta löytyy pieniä, pyöreitä mustia täpliä, ne ovat todennäköisesti luteiden ulostetahroja.

Selkein tapa havaita ongelma on, jos satut löytämään luteen tai luteita. Jos epäilet, että asunnossasi on luteita, kutsu meidät paikalle tarkistamaan tilanne. Jos löydät epäilyttävän hyönteisen, pyydystä se läpinäkyvään teippiin ja kiinnitä teipillä paperiin, niin tunnistaminen on helpompaa.

lude inconse_torjunta ja hävittäminen
Lude eli lutikka


Luteen elinkaari

Luteen Elinkaari_torjunta ja hävittäminen

Kuinka luteet hävitetään

Torjunta räätälöidään aina tapauskohtaisesti. Torjunnassa käytetään torjunta-aineita, liima-ansoja, myrkyttömiä aineita, jotka tappavat fysiologisesti, lämpökäsittelyä, höyryä, imurointia, rakenteiden purkua, tavaroiden hävitystä. Lyhyesti kaikki keinot, jotka tilanteen mukaan on paras yhdistelmä. Asiakkaan elämäntilanne otetaan aina huomioon, kun suunnitellaan toimenpiteitä. Yritämme toimia aina yhteisymmärryksessä. Osa ludepopulaatioista on vastustuskykyisiä myrkyille. Varmin, nopein ja tehokkain tapa torjua luteita on irtaimiston osalta lämpökäsittely. Kun luteiden pesäpaikat, esim. sänky tai vuodevaatteet ovat muutaman tunnin 60 C lämpötilassa, kaikki luteiden eri kehitysvaiheet kuolevat.

Torjunta räätälöidään aina tapauskohtaisesti. Torjunnassa käytetään torjunta-aineita, liima-ansoja, myrkyttömiä aineita, jotka tappavat fysiologisesti, lämpökäsittelyä, höyryä, imurointia, rakenteiden purkua, tavaroiden hävitystä. Lyhyesti kaikki keinot, jotka tilanteen mukaan on paras yhdistelmä. Asiakkaan elämäntilanne otetaan aina huomioon, kun suunnitellaan toimenpiteitä. Yritämme toimia aina yhteisymmärryksessä.

Osa ludepopulaatioista on vastustuskykyisiä myrkyille. Varmin, nopein ja tehokkain tapa torjua luteita on irtaimiston osalta lämpökäsittely. Kun luteiden pesäpaikat, esim. sänky tai vuodevaatteet ovat muutaman tunnin 60 C lämpötilassa, kaikki luteiden eri kehitysvaiheet kuolevat.

Ludeongelman ehkäisy

Luteet päätyvät asuntoon tai kiinteistöön yleensä vaatteiden tai vuodevaatteiden mukana. Näihin luteet ovat päätyneet esim. matkalla. Yleisimmin luteet pesivät sängyssä, joten matkalaukkua ei kannata säilyttää sängyn alla (eikä myöskään päällä). Helppo varotoimenpide onkin hotelliin saapuessa tarkastaa sängyn alapinta ja alareunat vaikkapa kännykän taskulampun valossa. Jos sängyssä on pieniä pyöreitä mustia täpliä, on huuoneessa todennäköisesti luteita ja huone kannattaa vaihtaa.

Kun palaat matkalta ja haluat varmistaa, ettet tuo kotiisi luteita, suosittelemme vaatteiden ja matkalaukun tuomista Inconselle ludekoiratarkistusta (225 €) ja/tai lämpökäsittelyä (225 €) varten (hinta 225 €). Molemmat yhteensä 337,50. Kaikki hinnat sis. alv. 24 %.

Luteet päätyvät asuntoon tai kiinteistöön yleensä vaatteiden tai vuodevaatteiden mukana. Näihin luteet ovat päätyneet esim. matkalla. Yleisimmin luteet pesivät sängyssä, joten matkalaukkua ei kannata säilyttää sängyn alla (eikä myöskään päällä). Helppo varotoimenpide onkin hotelliin saapuessa tarkastaa sängyn alapinta ja alareunat vaikkapa kännykän taskulampun valossa. Jos sängyssä on pieniä pyöreitä mustia täpliä, on huuoneessa todennäköisesti luteita ja huone kannattaa vaihtaa.

Kun palaat matkalta ja haluat varmistaa, ettet tuo kotiisi luteita, suosittelemme vaatteiden ja matkalaukun tuomista Inconselle ludekoiratarkistusta (225 €) ja/tai lämpökäsittelyä varten (hinta 225 €). Molemmat yhteensä 337,50. Kaikki hinnat sis. alv. 24 %.


Tapamme toimia

1.

INSPECT

Tulemme mielellämme paikan päälle sekä tutkimme ongelman laadun ja laajuuden.

2.

CONTROL

Otamme tilanteen hallintaan ja korjaamme ongelman aiheuttajan, emme ainoastaan sen seurauksia.

3.

SERVICE

Palvelumme tavoite on löytää kestävä ratkaisu ennaltaehkäisemällä jatko-ongelmat.

Joustava, ammattitaitoinen palvelu

Tuholaistorjunnassa ratkaisevat systemaattisuus ja tehokkuus, eli palvelun tulokset. Palvelukonseptissamme pyrimme tehokkuuden lisäksi hyvään asiakaskokemukseen ja joustavaan palveluun.

1.

Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme arkipäivinä 24 h sisällä yhteydenotostasi.

2.

Henkilökohtainen palvelu. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti.

3.

Ongelmat hoidetaan perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi, jos mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.

5.

Pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Hyviä apukeinoja ovat mm. lämpöteltat, höyry- ja kuumapesu, kuivausrumpu, liima-ansat, fyysiset esteet, puhdistukset ja desinfioinnit. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä, mitä tehdään ja miten torjuntatyö edistyy.

logo Inconse on luotettava kumppani