Muurahaisten torjunta

Tilaa muurahaisten torjunta Inconselta! Teemme tuholais- ja haittaeläintorjuntaa pääkaupunkiseudulla, keskittyen kehä III sisälle, mutta tarjoamme palveluita myös koko Uudenmaan alueella. Teemme muurahaisten torjuntaa tehokkaasti uudenaikaisilla torjuntakeinoilla, kovalla osaamisella ja pitkällä kokemuksella, jo vuodesta 1998.

Meiltä saat muurahaistorjuntaan akuutit torjuntatyöt, ennaltaehkäisyn, jälkityöt, seurannan ja neuvonnan. Jos et pääse muurahaisista eroon kotikonsteilla, ota meihin yhteyttä!

Muurahaisten torjunnan aloittaminen

Sokerimuurahainen_torjunta ja hävittäminen
Sokerimuurahainen
Faaraomuurahainen_torjunta ja hävittäminen
Faaraomuurahainen

Muurahaisten torjunnan aloittaminen

Muurahaiset kulkevat ruoan perässä. Sisälle ne tulevat siis siksi, että tarjolla on juomaa tai ruokaa – joko avonaisissa astioissa, roskiksessa tai kuiva-ainekaapeissa. Ongelman ilmaannuttua, on ensimmäiseksi pestävä pinnat ja kaapit, joissa ruokaa säilytetään, sekä varmistaa, että ruoka-aineet ovat tiiviissä astioissa, joihin muurahaiset eivät pääse sisään. Jopa lemmikin ruoka-astiassa oleva ruoka saattaa tuoda muurahaiset paikalle.

Muurahaisten ammattimainen hävitys

Muurahaisten hävitys aloitetaan kartoittamalla kohde. Aluksi selvitetään, mikä muurahainen on kyseessä sekä muurahaisten kulkureitit ja paikat, joista ne tulevat rakennukseen sisälle. Aukkoja ei ole aina mahdollista tilkitä niin, että muurahaiset eivät niistä pääsisi enää sisälle. Kulkureittien selvittämisen avulla voidaan kuitenkin jäljittää ongelman lähde ja aloittaa muurahaisten hävittäminen. Kulkureittien puhdistaminen voimakkaalla pesuaineella hävittää muurahaisten kulkureitille jättämät hajujäljet, jolloin reitti ruokien ääreen häviää ja kiinnostavuus laskee. 

Akuutti ongelma – eli näkyvissä olevat muurahaiset – voidaan hävittää erilaisilla torjunta-aineilla. Ongelman lähteen, eli varsinaisen pesän tuhoaminen on yleensä hittaampi prosessi, sillä pesä on yleensä vaikeasti saavutettavassa paikassa. Jos pesään päästään helposti käsiksi, on sen hävittäminen kohtuullisen nopeaa.

Muurahaisten hävittäminen voidaan tehdä pintojen ruiskuttamisella. Ruiskutuksessa käytetään myrkkyä, joka vaikuttaa koskettaessaan hyönteiseen. Käsittely tehdään jalkalistoja pitkin, sokkelitiloihin ja putkiläpivienteihin. Sään salliessa käsittely tehdään myös sokkelin ulkopintoihin, mikäli näyttää siltä, että muurahaisten reitti kulkee tätä kautta sisälle. Ruiskutuskäsittelyn jälkeen on 2-5 tunnin varoaika, jonka aikana tiloissa ei saa oleskella.

Toinen vaihtoehto on geelikäsittely. Geelikäsittelyssä myrkky levitetään muurahaisten kulkureiteille, mutta sellaisiin paikkoihin, joihin mm. lemmikit ja lapset eivät pääse käsiksi. Tällöin ei synny varoaikatarvetta. 

Sokerimuurahainen_torjunta ja hävittäminen
Sokerimuurahainen
Faaraomuurahainen_torjunta ja hävittäminen
Faaraomuurahainen

Muurahaispesän hävitys kotikonstein

Jos ongelma on pieni, voit yrittää hävittää pesää syöteillä ja houkutinaineilla. Muurahaiset kuljettavat torjunta-aineet omaan pesäänsä ja lopulta pesä tuhoutuu. Syöttejä käytetään vähintään pari viikkoa. On hyvä muistaa, että muurahaiset eivät kuole syöttirasiaan tai sen vierelle, vaan vasta myöhemmin.

Erilaisia sirotteita tai nestemmäisiä aineita voidaan ripotella tai valella muurahaisten kulkureitin varrelle ulkotiloihin. Samalla pitää varmistaa, etteivät lapset tai lemmikit pääse käsiksi muurahaismyrkkyihin.

Muurahaispesän hävittäminen syöteillä ja houkutinaineilla kestää joitakin viikkoja. Jos muurahaisongelma ei poistu, voi lähettyvillä olla monta pesää tai tilalle on tullut uusi pesä.

 

Inconsen muurahaisten torjunta

Meillä on pitkä kokemus, minkä ansiosta tunnistamme ongelmat nopeasti ja osaamme reagoida niihin oikein. Pystymme vastaamaan akuuttiin ongelmaan, mutta myös poistamaan ongelman pysyvästi. Käytämme uusimpia keinoja torjunnan kaikissa eri vaiheissa.

Lue myös faaraomuurahaisten torjunnasta.

bug stop


Tapamme toimia

1.

INSPECT

Tulemme mielellämme paikan päälle sekä tutkimme ongelman laadun ja laajuuden.

2.

CONTROL

Otamme tilanteen hallintaan ja korjaamme ongelman aiheuttajan, emme ainoastaan sen seurauksia.

3.

SERVICE

Palvelumme tavoite on löytää kestävä ratkaisu ennaltaehkäisemällä jatko-ongelmat.

Tuholais- ja haittaeläin­torjuntamme vahvuudet

1.

Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme arkipäivinä 24 h sisällä yhteydenotostasi.

2.

Henkilökohtainen palvelu. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti. 

3.

Ongelmat hoidetaan perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi, jos mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.

5.

Pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Hyviä apukeinoja ovat lämpöteltat, höyry- ja kuumapesu, kuivausrumpu, höyrysilitysrauta,  liima-ansat, fyysiset esteet, puhdistukset ja desinfioinnit. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä, mitä tehdään ja miten torjuntatyö edistyy.

logo Inconse on luotettava kumppani