Naakkojen häätäminen ja hävittäminen

Inconse suorittaa naakkojen häätämistä ja hävittämistä pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella. Tarjoamme kertaluonteisia, sekä jatkuvia torjuntapalveluita kotitalouksille, yrityksille ja julkisen sektorin kohteisiin.

Naakka

Corvus monedula

naakka inconse_häätäminen ja estäminen
Naakka

Naakka

Corvus monedula

Naakka on selvästi varista pienempi varislintu. Yleisväritykseltään se on tumma, mutta kaula, niska ja rinta ovat vaaleamman harmaat. Naakan ääni on helposti tunnistettava ´kjaa´. Naakat saattavat liikkua monisatapäisissä parvissa, yleensä asutuksen lähettyvillä. Sillä on tuijottava katse, koska silmän iiris on valkoinen ja pupilli erottuu selvästi. Laji on kaikkiruokainen; se syö mm. kasveja, hyönteisiä ja ruoanjätteitä. 

Naakan kanta on kasvanut niin paljon, että sen aiheuttamat vahingot ovat lisääntyneet merkittävästi. Tästä syystä sen rauhoitus on purettu ja se on luokiteltu riistalinnuksi elokuusta 2018 lähtien.

naakka inconse_häätäminen ja estäminen
Naakka

Naakkojen aiheuttamat vahingot

Suurissa parvissa liikkuvat naakat voivat ulosteillaan aiheuttaa merkittäviä hajuun ja siisteyteen liittyviä ongelmia kaupunkialueilla. Naakat ovat myös hyvin äänekkäitä, joten säännöllisesti asutuksen läheisyydessä majailevat naakat aiheuttavat meluhaittoja.

Rakennuksiin pesivät naakat voivat levittää lintukirppuja asuintiloihin.

Maataloudelle naakka aiheuttaa suuria vahinkoja. Heinäpaalien suojamuovien rikkinokkiminen aiheuttaa suuria taloudellisia vahinkoja. Myös eläintiloille ja elintarviketiloille naakka on potentiaalinen tautien levittäjä. Varsinkin rehuille aiheutuvat vahingot ovat yleensä merkittävä riski.

Naakkojen torjunta

Naakkoja voidaan häätää kiinteistöistä estämällä niiden yöpyminen ja  pesiminen rakenteissa. Naakkojen pesimäpaikkojen kartoittaminen rakennusten lähettyviltä ja pesimäpaikkojen estäminen fyysisillä esteillä – kuten esimerkiksi verkoilla – saattaa myös pitää naakat loitolla.

Tarvittaessa naakkaa voidaan myös metsästää. Tällä tavoin voidaan poistaa yksittäisiä lintuja, mutta jos alueella liikkuu suuria parvia, nekin oppivat välttämään niille vaarallista aluetta ja näin naakkaongelma saattaa helpottua.

Joustava, ammattitaitoinen palvelu

Palvelukonseptissamme pyrimme tehokkuuden lisäksi hyvään asiakaskokemukseen ja joustavaan palveluun.

  1. Reagoimme nopeasti ja vastaamme työpäivinä 24 h sisällä yhteydenottoosi
  2. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tapauksissa, joissa ongelman hoitaminen edellyttää useita käyntejä, kohdetta hoitaa aina sama vastuuhenkilö, jolloin paikka ja ihmiset ovat tuttuja ja tapauksen haltuunottoon ei tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa.
  3. Tuholaistilanne, riskitekijät ja ongelman aiheuttajatekijät tutkitaan huolellisesti. Tuholaistorjunta tehdään perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi.
  4. Panostamme torjuntatyössä myös ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.
  5. Kohteen torjuntatyön vaiheet ja tulokset dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä mitä tehdään ja miten torjuntatyö edistyy.


Tapamme toimia

1.

INSPECT

Tulemme mielellämme paikan päälle sekä tutkimme ongelman laadun ja laajuuden.

2.

CONTROL

Otamme tilanteen hallintaan ja korjaamme ongelman aiheuttajan, emme ainoastaan sen seurauksia.

3.

SERVICE

Palvelumme tavoite on löytää kestävä ratkaisu ennaltaehkäisemällä jatko-ongelmat.


Tuholais- ja haittaeläin­torjuntamme vahvuudet

1.

Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme arkipäivinä 24 h sisällä yhteydenotostasi.

2.

Henkilökohtainen palvelu. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti.

3.

Ongelmat hoidetaan perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi, jos mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.

5.

 Pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Hyviä apukeinoja ovat  mm. lämpöteltat, höyry- ja kuumapesu, kuivausrumpu, höyrysilitysrauta,  liima-ansat, fyysiset esteet, puhdistukset ja desinfioinnit. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä mitä tehdään ja mitä torjuntatyö edistyy.

logo Inconse on luotettava kumppani