Oravan torjunta ja häätäminen

Jos oravat aiheuttavat ongelmia kiinteistöllesi, ota yhteyttä Inconseen. Me tarjoamme oravien torjuntaa ja häätämistä Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella, mutta myös muualla Uudenmaan alueella. Palveluitamme käyttävät niin yksityiset henkilöt, yritykset kuin julkinen sektori.

Olemme tehneet tuholaistorjuntaa pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 1995, joten tunnemme oravien käyttäytymistavat, sekä parhaat keinot oravien torjuntaan. Oravat aiheuttava ongelmia lähinnä silloin, kun ne tunkeutuvat kiinteistön rakenteisiin.

Me hoidamme akuutin oravaongelman, ennalta ehkäisevät toimenpiteet ja neuvonnan, sekä mahdolliset tarkastuskäynnit ja jälkityöt. Meiltä saat myös säännöllistä raportointia ja valvontaa vaativat tuholaistorjuntapalvelut.

Orava

Sciurus vulgaris

Orava kurkistelee katonraosta
Orava

Orava

Sciurus vulgaris

Täysikasvuinen orava on 19-28 cm pitkä ja 200-480 g painava jyrsijä. Sen häntä on tuuheakarvainen ja hieman ruumista lyhyempi. Väritys on kesällä punertavan ruskea ja talvella harmaantuva. Vatsapuoli on aina valkoinen. Korviin kasvaa karvatupsut ilmojen kylmetessä, jotka putoavat pois taas keväällä.

Oravan pääravintoa ovat kuusen siemenet, mutta niille kelpaavat hyvin myös sienet, kukat, marjat, pähkinät, tammenterhot ja hedelmät sekä toukat, hyönteiset, linnunmunat ja -poikaset. Asutusalueilla asuvat oravat käyttävät usein ravinnokseen lintulautojen ja -ruokapaikkojen antimia, kuten maapähkinöitä, siemeniä ja talia.

Orava on rauhoitettu 1.3.-31.10 välisenä aikana.

Orava Kurkistelee Katonraosta Inconse_estäminen ja tiivistäminen
Orava

Orava haittaeläimenä

Orava on varsin meluisa vieras, joka häiritsee yleensä talon muuta asujaimistoa. Oravat tuhoavat lämpöeristeitä ja rakenteissa olevia kosteussuojia järsimällä niihin reikiä. Oma riskinsä on puurakenteiden ja sähköjohtojen järsimisessä. Rakenteisiin kuolleet eläimet tuottavat lähtemättömän hajuelämyksen.

Kuinka oravaongelmasta päästään eroon

Oravat päätyvät rakenteisiin yleensä siitä syystä, että talon vieressä lintulauta ja siinä oleva ruoka houkuttelevat oravan lähelle taloa. Säännöllinen ruoka saa oravan etsimään majapaikkaa lähistöltä ja tähän kelpaavat talon välikatto tai seinän rakenteet. Ensimmäinen keino ongelman ehkäisemiseen onkin siirtää lintulauta tai muu ruokinta kauemmaksi talosta.

Jos orava on mieltynyt majailemaan rakenteisiin, tai tehnyt sinne pesän, voi sen poistaminen olla hankalaa. Mikäli vierailut ovat satunnaisia, voidaan ongelma ehkäistä tukkimalla rakenteisiin johtavat aukot vahvarakenteisilla ja tiheäsilmäisillä verkoilla. Näin rakenteiden ilmanvaihto ei häiriinny ja orava ei pääse mylläämään kiinteistössä. Ennen verkkojen asentamista pitää varmistaa, että oravaa ei lukita rakenteiden sisään, sillä katon tai seinän rakenteisiin mätänevä orava haisee ikävällä tavalla.

 

Oravan häätäminen

Oravan häätäminen pesäpaikastaan voi olla hankalaa. Musiikkia ja metelöintiä voi kokeilla, mutta joidenkin mielestä siitä ei ole apua. Varmin keino oravan häätämiseen onkin loukutus. Oravan loukutukseen pitää pyyntiajan ulkopuolella hankkia erikoislupa. Yleensä loukuttaminen kannattaakin jättää ammattilaiselle. Kun orava on saatu loukkuun, pitää talon rakenteisiin johtavat kulkuaukot tukkia. Orava kuuluu laskea  vapaaksi ja mikäli kulkureitit ovat edelleen auki, on todennäköistä, että orava löytää takaisin tuttuun majapaikkaansa.

Joustava, ammattitaitoinen tuholaistorjunta

Palvelukonseptissamme pyrimme tehokkuuden lisäksi hyvään asiakaskokemukseen ja joustavaan palveluun.

  1. Reagoimme nopeasti ja vastaamme työpäivinä 24 h sisällä yhteydenottoosi
  2. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tapauksissa, joissa ongelman hoitaminen edellyttää useita käyntejä, kohdetta hoitaa aina sama vastuuhenkilö, jolloin paikka ja ihmiset ovat tuttuja ja tapauksen haltuunottoon ei tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa.
  3. Tuholaistilanne tutkitaan huolellisesti, riskitekijät ja ongelman aiheuttajat tekijät tutkitaan huolellisesti. Tuholaistorjunta tehdään perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi.
  4. Panostamme torjuntatyössä myös ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.
  5. Kohteen torjuntatyön vaiheet ja tulokset dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä, mitä tehdään ja miten torjuntatyö edistyy.
  6. Oravien häätämisessä ja torjunnassa ei käytetä kemikaaleja tai myrkkyjä.


Tapamme toimia

1.

INSPECT

Tulemme mielellämme paikan päälle sekä tutkimme ongelman laadun ja laajuuden.

2.

CONTROL

Otamme tilanteen hallintaan ja korjaamme ongelman aiheuttajan, emme ainoastaan sen seurauksia.

3.

SERVICE

Palvelumme tavoite on löytää kestävä ratkaisu ennaltaehkäisemällä jatko-ongelmat.


Tuholais- ja haittaeläin­torjuntamme vahvuudet

1.

Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme arkipäivinä 24 h sisällä yhteydenotostasi.

2.

Henkilökohtainen palvelu. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti.

3.

Ongelmat hoidetaan perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi, jos mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.

5.

 Pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Hyviä apukeinoja ovat  mm. lämpöteltat, höyry- ja kuumapesu, kuivausrumpu, höyrysilitysrauta,  liima-ansat, fyysiset esteet, puhdistukset ja desinfioinnit. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä mitä tehdään ja mitä torjuntatyö edistyy.

logo Inconse on luotettava kumppani