Torakan torjunta ja hävitys

Teemme torakan torjuntaa Helsingin ja Uudenmaan alueella. Tilaa asiantunteva tuholaistorjunta Inconselta, jolla on kokemusta alalta jo vuodesta 1995. Pitkän kokemuksen ansiosta toimimme tehokkaasti ja tunnemme torakoiden tavat. Käytössämme ovat uudenaikaiset torjuntakeinot ja välineet.

Asiakkaitamme ovat yksityiset henkilöt, yritykset ja julkinen sektori. Palvelumme kattavat tilanteen tunnistamisen, tuholaisten hävittämisen, tilanteen seurannan, tuholaisten saapumisen ennaltaehkäisyn ja neuvonnan.

Torakoiden hävittäminen vaatii yleensä pitkäjänteisyyttä ja ammattimaisen torjuntakäsittelyn. Jos havaitset kiinteistössäsi torakoita, ota pikaisesti yhteyttä Inconseen.

Torakoiden aiheuttamat haitat

Torakat tuhoavat ja saastuttavat ulosteillaan elintarvikkeita, sekä levittävät erilaisia bakteeri- ja virusperäisiä tauteja, kuten esimerkiksi ripulia, A-hepatiittiä ja salmonellaa. Niiden ulosteet, nahka ja oksennus voivat aiheuttaa voimakkaita allergisia reaktioita.

Torakoiden hävittäminen

Torakkalajeja on useita, mutta Suomessa yleisimmin esiintyvä laji on nimeltään Saksantorakka, jota täällä kutsutaan russakaksi.  Torakat saapuvat taloon yleisimmin matkatavaroiden seassa.

Torakoiden hävittäminen ei tapahdu käden käänteessä, sillä ne piilottavat munansa suojaan, johon torjunta-aineet eivät vaikuta. Tästä syystä torjuntakäsittely pitää uusia säännöllisin väliajoin, kunnes torakoita ei enää esiinny. Käsittely pitää tehdä viikon välein, kunnes ongelma on poistunut.

Paikallista torakat

Torakat liikkuvat pimeässä. Paras tapa paikallistaa torakoiden kulkureitit ja asuinsijat, on mennä pimeään huoneeseen, pistää valot päälle ja tarkkailla mihin koloihin ja piiloihin torakat pakenevat. Torakat viihtyvät erityisesti lämpimissä ja kosteissa paikoissa.

Myrkytys

Torakoita ei pidä myrkyttää itse, sillä normaaleilla hyönteistorjuntasuihkeilla tai sirotteilla ongelma yleensä vain pahenee. Suihkeilla torakat karkotetaan majapaikastaan ja ne levittäytyvät ympäristöön. Tehokkain torjuntamenetelmä on syöttipasta, jonka ostamiseen tarvitaan ammattitutkinto.

Torakoiden piilopaikat ja kolot käsitellään syöttipastalla, joka tuhoaa täysikasvuiset torakat. Käsittely toistetaan säännöllisin väliajoin, kunnes torakoita ei enää ilmaannu. Torjunta-aineeseen kuolleet torakat ovat myös “myrkkysyöttejä”; kun muut torakat syövät torjunta-aineeseen kuolleen torakan, myös ne kuolevat.

Syöttipastan käyttö ei aiheuta varoaikoja tai haittaa kiinteistön tai asunnon käyttämiselle.

Ennaltaehkäisy

Paras ennaltaehkäisytapa, jos matkakohteessa on havaittu torakoita, on matkatavaroiden lämpökäsittely ennen laukkujen purkamista kotona.

Pidä kiinteistö siistinä. Varmista, että torakoille ei ole tarjolla ravintoa, joten tyhjennä roskikset säännöllisesti ja pidä sekä ihmisten että lemmikkien elintarvikkeet suljetuissa astioissa.

Saksantorakka
Saksantorakka
Ranskantorakka_torjunta ja hävittäminen
Ranskantorakka
Ruotsintorakka_torjunta ja hävittäminen
Ruotsintorakka
Amerikantorakka_torjunta ja hävittäminen
Amerikantorakka


Tapamme toimia

1.

INSPECT

Tulemme mielellämme paikan päälle sekä tutkimme ongelman laadun ja laajuuden.

2.

CONTROL

Otamme tilanteen hallintaan ja korjaamme ongelman aiheuttajan, emme ainoastaan sen seurauksia.

3.

SERVICE

Palvelumme tavoite on löytää kestävä ratkaisu ennaltaehkäisemällä jatko-ongelmat.

Inconsen tuholaistorjuntapalvelut

1.

Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme arkipäivinä 24 h sisällä yhteydenotostasi.

2.

Tarjoamme henkilökohtaisen palvelun. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Torakkaongelma vaatii toistuvia käsittelyitä. Tällöin on selkeämpää, että tapausta hoitaa yksi ja sama henkilö, jolle kohde on jo tuttu.

3.

Hoidamme ongelmat perusteellisesti ja pyrimme poistamaan ne pysyvästi mikäli mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma ei toistuisi

5.

Pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Hyviä apukeinoja ovat mm. lämpöteltat, höyry- ja kuumapesu, kuivausrumpu, höyrysilitysrauta, liima-ansat, fyysiset esteet, puhdistukset ja desinfioinnit. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä mitä
tehdään ja miten torjuntatyö edistyy.

logo Inconse on luotettava kumppani