Turkiskuoriaisten torjunta ja hävittäminen

Tilaa turkiskuoriaisten torjunta Inconselta. Toimimme pääasiassa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella, mutta teemme tuholaistorjuntaa koko Uudenmaan alueella. Hoidamme myös pilkkukuoriaisten ja vyöihrakuoriaisten torjuntaa ja myrkytystä.

Tarjoamme palveluitamme niin asuntoihin, liiketiloihin kuin julkisen sektorin kiinteistöihin. Käytössämme ovat uudenaikaiset torjuntakeinot, mutta kokemusta alalta meillä on jo vuodesta 1995. Tuholaistorjuntapalvelumme kattavat ennalta ehkäisevän työn, kertaluonteiset hävitykset ja tarkastuskäynnit, sekä lakisääteiset säännölliset valvonta-, hävitys- ja raportointipalvelut niitä vaativiin kohteisiin.

Turkiskuoriaisten torjunta ja myrkytys

vyoturkiskuoriainen inconse_torjunta ja hävittäminen
Vyöturkiskuoriainen
pilkkuturkiskuoriainen inconse_torjunta ja hävittäminen
Pilkkuturkiskuoriainen
ihrakuoriainen inconse_torjunta ja hävittäminen
Ihrakuoriainen
Ruskoturkiskuoriainen_torjunta ja hävittäminen
Ruskoturkiskuoriainen

Turkiskuoriaiset syövät tekstiilejä, varsinkin luonnonkuituja. Torjuntatyössä keskitytään itse tekstiileihin, sekä kuoriaisten majapaikkoihin tai tekstiilien säilytyspaikkoihin. Asiakas imuroi huoneiston lattialistojen läheisyydestä sekä vaatekaappien alaosat. Tämän jälkeen kuoriaisten mahdolliset piilopaikat, kuten vaatekaappien alaosat, kalusteiden taustat ja listojen välit käsitellään hävittämiseen tarkoitetuilla torjunta-aineilla.

Tekstiilit, esim. vaatteet ja matot, sekä tekstiilejä sisältävät huonekalut puhdistetaan manuaalisesti, mutta tämän lisäksi ne pitää myös käsitellä niin, että niihin ei varmuudella jää kuoriaisia. Ne voidaan käsitellä pesemällä tekstiilit 60 C pesussa, pakastamalla tai aerosolilla. Tiettyjä herkkiä materiaaleja, kuten turkiksia ei kuitenkaan voi käsitellä aerosolilla. 

Tekstiilejä syövien kuoriaisten poistaminen kerrostalosta voi olla vaikeaa, sillä kuoriaiset voivat pesiytyä syvälle rakenteisiin. Jos ongelmaa havaitaan useammassa huoneistossa, pitää kaikkien huoneistojen käsittely antaa ammattilaisen hoidettavaksi.

Ennaltaehkäisy

Turkiskuoriaiset viihtyvät pölyisissä paikoissa ja pienissä väleissä, joita on vaikea siivota.

Turkiskuoriaset leviävät rakennuksessa olevien eläinten ja lintujen pesien kautta. Tyhjät pesät on hyvä poistaa ja varmistaa, että rakenteisiin ei jää esim. kuolleita eläimiä, sillä myös ne toimivat näiden kuoriaisten ravintona. Toinen mahdollinen leviämisen tapa on muualta hankitut käytetyt vaatteet, jotka tulee pestä ennen kaappiin laittamista. Älä myöskään laita omia likaisia vaatteita vaatekaappiin ennen pesemistä.

Mikäli  kuoriaisista kuitenkin esiintyy, soita Inconse apuun!

Tapamme toimia

1.

INSPECT

Tulemme mielellämme paikan päälle sekä tutkimme ongelman laadun ja laajuuden.

2.

CONTROL

Otamme tilanteen hallintaan ja korjaamme ongelman aiheuttajan, emme ainoastaan sen seurauksia.

3.

SERVICE

Palvelumme tavoite on löytää kestävä ratkaisu ennaltaehkäisemällä jatko-ongelmat.

Tuholais­torjuntamme vahvuudet

1.

Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme arkipäivinä 24 h sisällä yhteydenotostasi.

2.

Henkilökohtainen palvelu. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti.

3.

Ongelmat hoidetaan perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi, jos mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.

5.

Pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Hyviä apukeinoja ovat mm. lämpöteltat, höyry- ja kuumapesu, kuivausrumpu, höyrysilitysrauta, liima-ansat, fyysiset esteet, puhdistukset ja desinfioinnit. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä mitä tehdään ja miten torjuntatyö edistyy.

Turkiskuoriaisten tunnistaminen

Turkiskuoriaisen, vyöturkiskuoriaisen ja vyöihrakuoriaisen erottaminen toisistaan on melko helppoa, sillä tuntomerkit ovat hyvin selkeät. Niiden aiheuttamien vahinkojen erottaminen ei ole olennaista, sillä niiden torjunta hoidetaan hyvin samalla tavalla. Turkiskuoriaisten vahingot voidaan sen sijaan sekoittaa vaatekoin aiheuttamiin vahinkoihin.

Vyöihrakuoriainen (Dermestes lardarius)

Vyöihrakuoriainen on noin 6-9 mm mittainen mustan sävyinen kuoriainen, jolla on nuijamaiset, lyhyet tuntosarvet. Turkiskuoriaiseen verrattuna se on selvästi kapeampi. Sen selässä kuusi mustaa täplää, selän yli kulkevan vaalean raidan kohdalla.

Vyöihrakuoriaisen toukka on 12-16 mm mittainen ja väritykseltään ruskea, sekä harvakarvainen. Sen peräpäässä on kaksi ylöspäin suuntautuvaa kynttä.

logo Inconse on luotettava kumppani