Vaatekoin torjunta ja hävitys

Tarjoamme apua vaatekoin torjuntaan ja koiperhosten hävittämiseen. Asiakkaitamme ovat niin kuluttajat, yritykset kuin julkinen sektori. Toimimme pääosin Helsinki-Espoo-Vantaa akselilla, mutta palvelumme ulottuvat koko Uudenmaan alueelle.

Teemme tuholaistorjuntaa asunnoissa, asunto- ja yrityskiinteistöissä sekä julkisissa rakennuksissa. Kokemusta meillä on jo vuodesta 1995, minkä ansiosta osaamme ottaa huomioon tuholaisten kaikki mahdolliset piilopaikat ja käyttäytymismallit. Käytössämme ovat myös nykyaikaisimmat tuholaistorjunnan menetelmät.

Vaatekoi

Tineola bisselliella

Vaatekoi_torjunta ja hävittäminen
Vaatekoi
vaatekoin toukka_torjunta ja hävittäminen
Vaatekoin toukka

Vaatekoi

Tineola bisselliella

Vaatekoi ei elä Suomessa luonnonvaraisena. Tämän kullanhohtoisen perhosen etusiivet ovat ruskeat ja takasiivet vaaleanharmaat, ja siipien väli n. 10-15 mm. Toukka on n. 10 mm pitkä, vaalean läpikuultava ja sillä on tumma pää; toukan väriin tosin vaikuttaa se, mitä se syö.

Kuoriuduttuaan toukka on erittäin valonarka; se kehrää ympärilleen alustaan kiinnittyvän putken seitistä ja nukasta, jonka suojissa se liikkuu. Toukka syö luonnonmateriaaleja, kuten villaa, turkiksia, karvoja, höyheniä ja saattaa kehittyessään aiheuttaa isoa rahallista vahinkoa.

Vahinkojen ehkäisy

Koit viihtyvät pimeässä. Myös vaatteissa oleva hiki houkuttelee niitä. Pidä vaatteet puhtaina, pese ne säännöllisesti ja jos mahdollista, säilytä niitä ilmavasti, toisistaan erillään. Puhtaita vaatteita voi myös laittaa kausisäilytykseen tyhjiöpusseihin. Koska vaatekoit eivät elä Suomessa luonnonvaraisina, päätyvät ne hyvin usein asuntoon hankitun/lahjoitetun (käytetyn) vaatteen tai huonekalun mukana.

Jos vaatteisiin tai huonekaluihin liittyy koiriski, kannattaa ne käsitellä sillä tavoin, että niissä mahdollisesti lymyävät koin eri kehitysasteet tuhoutuvat.

Vaatekoi_torjunta ja hävittäminen
Vaatekoi
vaatekoin toukka_torjunta ja hävittäminen
Vaatekoin toukka

Koiperhosten torjunta ja hävittäminen

Jos koiperhosia ilmaantuu asuntoosi, aloitamme torjuntatyön selvittämällä, missä ongelma on. Tämän jälkeen siivotaan ongelma-alueen ympäristö. Vaatekomerot ja laatikostot imuroidaan ja pestään. Saastuneita tekstiilejä voidaan käsitellä eri tavoilla.

Lämpökäsittely

Koit ja koin toukat kuolevat kuumassa ja kylmässä. Lämpökäsittely kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi, jotta käsiteltävä materiaali saadaan varmasti riittävän kuumaksi. Otamme huomioon käsiteltävän materiaalin hoito-ohjeet, jotta käsittelyllä ei muuten tuhota tai vahingoiteta materiaalia.

Käsiteltävän tekstiilierän kylmimmän kohdan tulee saavuttaa vähintään 56 asteen lämpötila vähintään tunniksi. Ympäröivän lämpötilan pitää olla 65-70 astetta.

Koiperhosten myrkytys

Koiperhosia torjutaan ja hävitetään vaikeammissa tapauksissa torjunta-aineilla. Käyttämämme aineet eivät pilaa puhdistettavaa kohdetta.

Torjunta-aineet ovat varoajan jälkeen vaarattomia ihmisille ja lemmikeille. Käsittelyn jälkeinen varoaika on 2-5 tuntia, minä aikana oleskelua käsitellyssä tilassa ei suositella.

 

Inconsen vaatekoin torjunta

Meillä on pitkä kokemus, minkä ansiosta tunnistamme ongelmat nopeasti ja osaamme reagoida niihin oikein. Pystymme vastaamaan akuuttiin ongelmaan, mutta myös poistamaan ongelman ammattitaidollamme pysyvästi. Käytämme uusimpia keinoja torjunnan kaikissa eri vaiheissa.

Meiltä saat ammattitaitoisen ja tehokkaan avun koiperhosten hävittämiseen.

bug stop


Tapamme toimia

1.

INSPECT

Tulemme mielellämme paikan päälle sekä tutkimme ongelman laadun ja laajuuden.

2.

CONTROL

Otamme tilanteen hallintaan ja korjaamme ongelman aiheuttajan, emme ainoastaan sen seurauksia.

3.

SERVICE

Palvelumme tavoite on löytää kestävä ratkaisu ennaltaehkäisemällä jatko-ongelmat.

Tuholais­torjuntamme vahvuudet

1.

Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme arkipäivinä 24 h sisällä yhteydenotostasi.

2.

Henkilökohtainen palvelu. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti.

3.

Ongelmat hoidetaan perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi, jos mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.

5.

Pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Hyviä apukeinoja ovat mm. lämpöteltat, höyry- ja kuumapesu, kuivausrumpu, liima-ansat, fyysiset esteet, puhdistukset ja desinfioinnit. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä mitä tehdään ja miten torjuntatyö edistyy.

logo Inconse on luotettava kumppani