Sokeritoukan torjunta ja hävitys

Teemme sokeritoukkien hävitystä Helsingissä ja Uudenmaan alueella. Hoidamme suuret ja pienet kohteet tehokkaasti ja ammattitaitoisesti. Kokemusta meillä on jo vuodesta 1995 ja asiakkaitamme ovat niin kotitaloudet, yritykset kuin julkinen sektori.

Pitkästä kokemuksesta huolimatta, hallitsemme kaikki uudenaikaiset menetelmät ja pyrimme myrkyttömyyteen aina silloin, kun se vain on mahdollista. Sokeritoukkia voi myös yrittää hävittää kotikonstein, mutta mikäli se ei onnistu, pyydä ammattilainen apuun.

Sokeritoukat eivät ole vaarallisia, mutta ne voivat vahingoittaa papereita tai tekstiilejä, joissa on tärkkelystä. Faaraomuurahaisten tavoin ne saattavat sairaalassa liikkuessaan levittää tauteja.

Sokeritoukka

Lepisma saccharina

Sokeritoukka_torjunta ja hävittäminen
Sokeritoukka

Sokeritoukka

Lepisma saccharina

Sokeritoukka on erittäin yleinen, pieni hopeanhohtoinen (/harmaa), siivetön ja suomujen peittämä hyönteinen, joka viihtyy kosteissa ja lämpimissä sisätiloissa, kuten viemärit, kylpyhuone, keittiö ja kellari. Sokeritoukka kuuluu Suomen faunaan.

Aikuinen sokeritoukka on n. 10-12 mm pitkä. Sillä on pitkät tuntosarvet ja takapäässä kolme lyhyttä sukasta ja se on karvattomampi kuin paperitoukka

Sokeritoukka_torjunta ja hävittäminen
Sokeritoukka

Sokeritoukkien torjunta

Suurin osa epätoivotuista hyönteisistä ja ötököistä karttaa siisteyttä ja kuivia olosuhteita. Tämä koskee myös sokeritoukkia. Epäsiisteys ja kosteus tarkoittavat yleensä sitä, että sokeritoukille on tarjolla ruokaa ja sopivat olosuhteet lisääntymiselle. Parasta ennaltaehkäisyä onkin siisteydestä ja rakenteiden kuivuudesta huolehtiminen.

Jos sokeritoukkia kuitenkin ilmestyy, kannattaa siisteyteen ja kuivaamiseen edelleen panostaa. Listat ja kolot voi imuroida. Jos sokeritoukkien ”majapaikkoja” imuroidaan, tulee pölypussit tuhota, etteivät sokeritoukat siirry imurista takaisin sisätiloihin.

Kolot ja raot voi myös ruiskuttaa torjunta-aineella. Viemäreissä majailevat sokeritoukat voi yrittää tuhota kiehuvalla vedellä. Suosittelemme sirotteiden käytön jättämisen ammattilaisille.

Jos sokeritoukkien hävittäminen kotikonstein ei onnistu, tai et halua sitä tehdä itse, kutsu Inconse paikalle.

Tapamme toimia

1.

INSPECT

Tulemme mielellämme paikan päälle sekä tutkimme ongelman laadun ja laajuuden.

2.

CONTROL

Otamme tilanteen hallintaan ja korjaamme ongelman aiheuttajan, emme ainoastaan sen seurauksia.

3.

SERVICE

Palvelumme tavoite on löytää kestävä ratkaisu ennaltaehkäisemällä jatko-ongelmat.


Inconsen tuholaistorjuntapalvelu

Inconsen tuholaistorjuntapalvelu

1.

Reagoimme nopeasti. Vastaamme tai toimimme arkipäivinä 24 h sisällä yhteydenotostasi.

2.
Henkilökohtainen palvelu. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti.

Henkilökohtainen palvelu. Pyrimme hoitamaan asiakaskontaktit “oma torjuja”-periaatteella. Samaa kohdetta hoitaa yksi vastuuhenkilö. Jos tuholaisongelma toistuu, on tapaus tuttu jo vanhastaan tapausta hoitaneelle henkilölle ja asiassa päästään etenemään sujuvasti.

3.

Ongelmat hoidetaan perusteellisesti ja pyritään poistamaan pysyvästi, jos mahdollista. Tilanne tutkitaan huolellisesti ja riskitekijät kartoitetaan ennen toimenpiteitä.

4.

Akuuttitöiden lisäksi panostamme ennaltaehkäisyyn, jotta ongelma poistuisi pysyvästi.

5.

Pystymme puuttumaan ongelmiin tehokkaasti erilaisin keinoin. Hyviä apukeinoja ovat mm. lämpöteltat, höyry- ja kuumapesu, kuivausrumpu, höyrysilitysrauta, liima-ansat, fyysiset esteet, puhdistukset ja desinfioinnit. Myrkkyjä käytetään vain silloin, kun muita vaihtoehtoja ei ole.

6.

Kaikki dokumentoidaan sähköisesti ja asiakkaalla on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti sitä mitä tehdään ja miten torjuntatyö edistyy.

logo Inconse on luotettava kumppani